Motorest Čertovy skály – rekonstrukce

Zastupitelstvo obce Lidečko rozhodlo o rekonstrukci Motorestu Čertovy skály v etapách. Práce byly zahájeny v březnu tohoto roku. Hlavním cílem této fáze rekonstrukce je to, aby vprvní polovině roku 2020 byl zahájen provoz ubytování včetně zajištění snídaní a do konce roku 2020 také wellness část a bistro (sezónní restaurace). Níže je uveden základní business plán.

Provoz objektu

Provoz budovy se dělí do čtyř základních částí:

  • Ubytování (se snídaněmi) – Obec Lidečko
  • Wellness – Obec Lidečko
  • Pronájem prostor (“Áčko”, balkón, salónek) – Obec Lidečko
  • Bistro – sezónní restaurace – externí provozovatel

Ubytování (se snídaněmi)

Obec Lidečko bude provozovat ubytování se snídaněmi. Ubytování má kapacitu 17 pokojů po dvou s možností přistýlky. Ubytování by mělo být hlavním příjmem a mělo by zajistit zaplacení zaměstnanců obce, provozní náklady a částečně i splácet úvěr. Přípravu snídaní zajistí obec ve své režii a svými zaměstnanci nebo lze domluvit s pronajímatelem bistra a poptat jako službu.

Wellness

Pro zvýšení atraktivnosti ubytování bude v objektu provozováno wellness (2-3 sauny, vířivka). Dále pak budou služby doplněny o masáže, popř. kosmetické či kadeřnické služby, které by mohly zvýšit atraktivnost místa.

Pronájem prostor

V rámci budovy budou pronajímány tři prostory (“Áčko”, balkón, salónek).Vzhledem k tomu, že budou zajištěny snídaně pro hosty, bude snídaně primárně chystána v “Áčku” (především k vůli výhledu na skály). V případě potřeby větších prostor se dá však operativně přesunout do salonku a velký prostor tak po celý den pronajmout. Pronájem prostor by měl cílit především na firemní akce. Firmy mohou využít prostory pro vícedenní akce, protože mají k dispozici ubytování (teambuilding, semináře, konference, …). Pokud bude potřeba zajistit větší množství občerstvení, lze poptat cateringovou firmu.

Bistro – sezónní restaurace

Vzhledem k tomu, že obec nechce provozovat restauraci, bude bistro pronajato externímu nájemci. Koncept bistra bychom chtěli mířit na moderní pojetí s přípravou jednodušších, ale kvalitních pokrmů zaměřené na sezónnost a lokální potraviny/produkty. Bistro by mělo pokrýt potřeby ubytovaných pro obědy a večeře. S ohledem na problémové provozování restaurace v minulých letech, je cíleně navrženo bistro jako menší prostor, aby byly minimalizovány náklady pro provozovatele bistra (nájem, energie, …). Obec by měla pronajímatelivyjít vstříc a případě potřeby umožnit mimo sezónu snížení nájmu.

Bistro je koncipováno tak, aby mohlo být propojeno s venkovním prostorem. V případě hezkého počasí při větším počtu turistů, mohou návštěvníci využít prostor zahrádky i restaurace a provozovatel, tak zvládne obsloužit větší množství lidí. Turisté jistě ocení venkovní posezení s výhledem na Čertovy skály a rodiny s dětmi ocení venkovní prostor s možností bezpečného hraní dětí. Cykloturisté také ocení, že budou mít přehled o svých kolech. Naopak v období mimo sezónu nebo za špatného počasí bude návštěvníků znatelně méně a bude dostačovat vnitřní prostor bistra.

Translate »